casafuerte.nl

BEZIENSWAARDIGHEDEN

druivenpersen

In Andalusië is veel te zien. Het is ondoenlijk alles hier te bespreken. Ik volsta ermee een aantal zaken te noemen die de moeite waard zijn. Uitgebreide informatie hierover is volop te vinden. De meest tot de verbeelding sprekende grotere steden zijn Córdoba, Granada en Sevilla, maar vlak ook Málaga, Jaen, Bailén en Almería niet uit. Er is veel natuurschoon met schitterende nationale parken, zoals die van de Sierra Nevada en Cabo de Gata. In het westen is de rots van Gibraltar, een stukje Engeland, de moeite waard. Niet ver daar vandaan de stad Cádiz met de schitterende stranden aan de Atlantische kust, de zogenaamde Costa de la Luz. Marokko is niet ver hier vandaan: het is zeker de moeite waard om de Straat van Gibraltar eens over te steken. Het westelijke deel van Andalusië, is in vergeljking met het oostelijke deel dichter bevolkt. Het midden en oostelijk deel, pakweg vanaf Málaga is gaandeweg minder dicht bevolkt naarmate men meer naar het oosten gaat.

strand

Ons huis ligt meer naar het oosten. Aangezien Andalusië ongeveer 20 % groter is dan de Benelux, houdt dit in dat tochten naar het westelijk deel tijd vergen. Een overnachting is dan aan te bevelen, wil men niet alles teveel afraffelen. Dagtochten vanuit ons huis zijn echter heel goed te doen. Granada ligt op ongeveer anderhalf uur rijden. Een schitterende en gezellige stad. Natuurlijk het Alhambra, maar ook de moorse wijk Albaicín en de Koninklijke Kapel. Een bruisende studentenstad met veel vertier en goed eten en drinken. Vlakbij zijn de hoogste toppen van Sierra Nevada waar 's winters geskied wordt: het skioord is van Olympische kwaliteit. In het verre oosten ligt Almería, een mediterrane verrassing met een intieme sfeer op pleintjes en kleine straatjes, maar ook met een boulevard die aan Parijs doet denken. De stad wordt bekroond door een goed bewaard gebleven moors fort. Vlak bij ligt het Nationale Park Cabo de Gata, vol kleine en stille baaitjes in pastelkleuren. Een heel aparte ervaring ligt ook vlakbij: de woestijn van Almería met zijn grillige rotsformaties en ongenaakbare uitstraling.

Apart van de bewoonde gebieden, is de natuur en stilte alom aanwezig en nodigt uit tot uitstippelen van mooie tochten. Daarover meer in het hoofdstuk "Wandelen".

Zoals gezegd, is elders volop informatie te vinden over allerlei bezienswaardigheden. Ook in ons huis hebben wij veel informatie en ook wijzelf kunnen desgevraagd veel vertellen. alhambra

*

*

© 2013 Jan Schoenmaker algemene voorwaarden links