casafuerte.nl

BEELDHOUWEN EN BOETSEREN

beeldbuiten1

Beeldhouwen wordt buiten gedaan. De stenen die gebruikt worden zijn het witte marmer uit de groeven nabij de plaats Macael in oostelijk Andalusiƫ. Tegen een geringe vergoeding kunnen ze aangeschaft worden. Men kan ze echter ook ter plekke gaan zoeken: de stenen kosten dan niets. Dit is een leuke tocht!
De aard van de steen in aanmerking genomen, zijn de workshops minder geschikt voor beginnende beeldhouwers.
De nadruk ligt op zelfwerkzaamheid, maar technische ondersteuning kan worden verleend. beeldbuiten2
Een elkaar stimulerende sfeer creƫren is het voornaamste!
Materialen zijn aanwezig: bokken,(widia) beitels, kloppers en vuisten, hard-grid raspen etc.. Voor het gebruik hiervan wordt een dagvergoeding berekend. Als de stenen niet al te groot en/of te zwaar zijn, kunnen ze eventueel meegenomen worden in de koffer. Het is misschien beter om ze op te sturen. Dit kan in overleg geregeld worden. beeldbinnen

Boetseren kan zowel binnen als buiten worden gedaan. De klei is aanwezig en kan aangeschaft worden. Houtjes, mirettes, bokken enz. zijn aanwezig. Een keramiekoven is aanwezig, dus kunnen de werkstukken na droging ter plekke afgebakken worden. Omdat het drogen enige tijd in beslag neemt, zal het bakken doorgaans na vertrek gebeuren. De werkstukken worden dan opgestuurd. Ook hier ligt de nadruk op zelfwerkzaamheid. Technische ondersteuning en begeleiding op artistiek vlak is mogelijk. Te denken valt aan advies met betrekking tot het boetseren van koppen, hetgeen de specialiteit van Jan Schoenmaker is.
Voor nadere informatie over het beeldhouwen in steen en boetseren gelieve contact op te nemen met Jan Schoenmaker.

*

*

© 2013 Jan Schoenmaker algemene voorwaarden links